ECOSPA- jakuzzik ECO áron!

VÍZKEZELŐK

 A teljes dokumentum innen tölthető le:pdf eladojakuzzi letotes

 

„természetes úton”

KLÓRMENTES ÉS BIÓLÓGIAI VÍZÁPOLÓ TERMÉKEK AZ ÖN MASSZÁZSMEDENCÉJE VAGY SWIM SPA-JA SZÁMÁRA

SpaBalancer az innováció, amellyel Ön masszázsmedencéjében lévő vizet szagtalanul és tisztán tudja tartani – klórmentesen, teljesen biológiai összetevőkből.
SpaBalancer révén az Ön masszázsmedencéjének vize különösen lágy lesz és bőre számára többé nem lesz irritáló. Ezzel a bőrirritáció is a múlté: bőre megtartja természetes savvédő rétegét és többé nem szárad ki. Akár érzékeny bőrrel vagy neurodermitis-szel is újra élvezheti masszázsmedencéjét.
SpaBalancer megváltoztatja a vízben lévő vízkövet és így védi masszázsmedencéje berendezéseit is. Ezáltal jelentősen megnövekszik a masszázsmedence élettartama és megóvhatja Önt az elvízkövesedett pumpák és a korrodálódott fűtések drága javításától. A masszázsmedence párnáinak és hőszigetelt fedelének is sokkal hosszabb élettartama lesz, mivel azok többé nincsenek kitéve a fertőtlenítőszerek agresszív gőzeinek.
A medence víz 2 - 4 havonta történő kicserélése helyett, a SpaBalancer-rel sokkal tovább tudja használni a vizet. Így kíméli a környezetet és egyúttal energiát valamint pénzt takarít meg.

 

Az Spa Balancer előnyei:

 • Rendkívül egyszerű vízkezelés: egy mérőpohárral hetente.
 • A SpaBalancer megtartja a víz természetes pH-értékét és minden pH-értéknél működik.
 • Bármilyen vízkeménységnél működik.
 • A medence vize szagmentes.
 • Nincs többé vízkő és szennyeződés lerakódás a vízszint vonalában.
 • Soha többé nem kell a víz miatt bőrünket bekrémezni: a víz kellemesen lágy és bőrbarát.
 • Nincsenek bőrproblémák: nincs vakarás, nincs viszketés, nincs bőrfeszülés. Neurodermitis esetén is
  évezheti masszázsmedencéjét.
 • Nincs többé piros vagy gyulladt szem.
 • Nincsenek légzési problémák.
 • A szokásos klórszag letusolása nem szükséges a medencehasználat után.
 • A medence párnáit, hőszigetelő fedelét és műanyag tálcáit nem támadja meg többé.
 • Nem szükséges többé a gyakori vízcsere: vízcsere csak egyszer egy évben.
 • Használat szüneteltetése esetén (pl. nyaralás) SpaBalancer hozzáadása nélkül, a víz négy héten
  keresztül is kristálytiszta marad.


Az alábbiakban fedezze fel az SpaBalancer termékek egész világát.

Termékáttekintés

 

 • SpaBalancer – A vízápolószer

 • SpaBalancer Ultrashock – sokk-kezelés a nehéz helyzetekre

 • SpaBalancer Filter Clean – szűrőtisztító

 • SpaBalancer System Flush – csőtisztító

 • SpaBalancer Test Strips – teszt csík az ultrasokk, a vízkeménység és a pH-érték méréséhez

 • SpaBalancer Filter Cleaner – szűrőtisztító zuhanyfej

 • SpaBalancer Soft Water Filter – a túl kemény vizet lággyá teszi

 • SpaBalancer Soft Water – megakadályozza a vízkőlerakódást

 • SpaBalancer Anti Foam – megszünteti a habképződést

 

Milyen problémákat rejt egy masszázsmedence?

A masszázsmedencében lévő víz a legkülönbözőbb módokon szennyeződik. A víz hőmérsékletétől és a gazdag tápanyagforrástól függően – mint pl.: izzadság, bőr hámdarabkák, bőrkrémek és hajszálak – robbanásszerűen szaporodhatnak el a baktériumok. eladojakuzzik vizkezeles Spabalancer

 

A szűrők azonban csak nagyobb szennyeződéseket tudnak eltávolítani, a mikroszkopikusan kicsi szennyeződéseket, baktériumokat és csírákat nem tudják megszűrni. Annak érdekében, hogy a vizet mégis tisztán tartsák, rendszerint fertőtlenítő szereket alkalmaznak, mint klórt, brómot és aktív oxigént. Ezen szerek alapvető hatásmódja az oxidáció a csírák és a baktériumok elpusztításához vezet. Sajnos ezen oxidációs eljárás során számos egészségre káros hulladéktermék keletkezik, amely megterhelheti az Ön vizét és közérzetét.

További problémát jelent a baktériumok „telepképződése” a csővezetékekben, az úgynevezett biofilm.
Az összes baktérium több mint 95%-a a biofilmben tartózkodik és a fertőtlenítőszerek számára elérhetetlenek: A fertőtlenítőszerek ugyan elpusztítanak egyes baktériumokat, de a biofilm a fertőtlenítőszerekkel szemben jóformán immunis. Annak érdekében, hogy a biofilmet kontroll alatt tartsuk, a fertőtlenítőszerek adagolási mennyisége gyakran több és több lesz ... Így a víz egyre agresszívabban viszonyul a bőrhöz. Ezzel egyidejűleg egyre inkább veszít „stabilitásából“ és végül az „egyensúly felborulása“ fenyeget. Ezért kell a medence vizet rendszerint kettő-négyhavonta kicserélni - egy ördögi kör, amely eddig alig volt megtörhető.

Hogyan hat a SpaBalancer?


A SpaBalancer természetes ásványok és enzimek egyedülálló keveréke. A vízben lévő molekuláris idegen anyagokat összegyűjti, köréjük mintegy tokot képezve kapszulába” zárja. Káros baktériumokat elválasztja a tápanyagaiktól így azok elhalnak. Az így már nagyobb méretű „kapszulába” zárt szennyező anyagokat a szűrőn fennakadnak. Megakadályozza a biofilm kialakulását.

Nem csak a szennyeződéseket, hanem a vízben oldott anyagokat, mint pl. kálciumot, vasat, rezet és mangánt is felismeri a SpaBalancer. Az egyedülálló hatóformula révén ezen anyagok molekuláris struktúrája megváltozik. Ezeket is „kapszulába” zárja és ugyanúgy kiszűri. A zsírok, olajok és vizeletanyagok is ezen a módon kerülnek ártalmatlanításra és eltávolításra. A víz forrásvízzel azonos minőséget nyer: kristálytiszta, szagtalan és kellemesen lágy a bőr számára.

Részletes útmutatás


SpaBalancer Ultrashock


A SpaBalancer Ultrashock aktív oxigén bázisú tisztító. Ötször erősebb, mint a klór. Az Ultrashock megbízhatóan pusztítja el a csírákat, baktériumokat és a legionellákat. eladojakuzzik vizkezeles Spabalancer Ultrashock
A víz hagyományos fertőtlenítőszerekkel, mint pl. klórral vagy brómmal való fertőtlenítése az abban található baktériumokat eleinte ártalmatlanítja. Egy bizonyos idő után azonban újra a legionellák vagy egyéb baktériumok növekedése állapítható meg. Az ok az úgynevezett biofilm. A biofilm a baktériumoknak „visszavonulási helyként és tenyésztési állomásként“ szolgál és védi a baktériumokat a fertőtlenítő szerekkel szemben.
A SpaBalancer Ultrashock az egyetlen fertőtlenítő termék, amely behatol a biofilmbe, az abban lévő poliszacharidokat (többszörös cukor) szétrombolja és ezzel a biofilmet elválasztja.

Mikor használja a SpaBalancer Ultrashock-ot?


Mikor szükséges egy sokk-kezelés:

 • A masszázsmedence első feltöltését követően.
 • Amennyiben a víz nem lenne kristálytiszta.
 • Amennyiben a víz nem lenne kellemes illatú.
 • Amennyiben a medence falán nyálkás lerakódások lennének.
 • Ha egy „medence party“ révén a víz erősen szennyeződött.
 • Rendszeresen, ha klórt, brómot, aktív oxigént stb. használ fertőtlenítő szerként.

Az is lehetséges, hogy a masszázsmedence fertőtlenítését csak az Ultrashock-kal végezze. Ez pl. fából készült, szűrőberendezés nélküli pezsgő fürdőnél (Hot Tubs) ajánlatos.

Hogyan végezzen el egy sokk-kezelést?

Adjon 50 ml UltraShock-ot 1000 liter víztartalmanként a vízbe. Az Ultrashock hozzáadásakor a jobb összekeveredés végett a pumpákat járassa. Fontos, hogy az Ultrashock legalább 8 órán át tudjon hatni. (Amennyiben kevesebb, mint 8 óra a behatási idő, még mindig lehetnek baktériumok és szennyeződések a masszázsmedencében).

Az Ultrashock koncentrációját az SpaBalancer Test Stripes-szel ellenörízheti. 8 óra elteltével a tesztcsíkoknak még legalább 1 ppm koncentrációt kell mutatniuk. Amennyiben a nyolc óra eltelte előtt már nincs több Ultrashock a vízben, ismételje meg a sokk-kezelést: Fontos: Ezek az értékek 37 celsius fokos meleg vízre vonatkoznak. Hidegebb víz esetén az Ultrashock lassabban bomlik le. Amennyiben a második alkalmazás után az Ultrashock még mindig túl gyorsan bomlik le, az a
csővezetékekben lévő erős szennyeződésekre utalhat sok biofilmmel. Itt magasabb adagolásra van szükség. (maximum 200 ml 1.000 liter víztartalomhoz.)

Hogyan mérje az SpaBalancer Ultrashock-ot?

Az Ultrashock tartalmat az SpaBalancer Test Stripes-szel tudja megmérni.

Be szabad-e mennie a masszázsmedencébe, ha Ultraschock található a vízben?
Az Ultrashock koncentrációja ne legyen 5 ppm-nél magasabb. Akkor bemehet a masszázsmedencébe. Magasabb koncentráció esetén bőrirritáció lehetséges.

SpaBalancer Ultrashock mint utótisztító a szűrőkhöz A SpaBalancer Filter Clean oldja az organikus szennyeződéseket, zsírokat és olajokat a szűrő rostos anyagából.

Tisztítsa meg a szűrőket minden második héten és a tisztítási idő alatt használjon egy második szűrőszettet. Ehhez tegye a szűrőket egy tartóba és tegyen hozzá 100-200 ml Filter Clean-t és töltse fel vízzel, míg a szűrőket teljesen el nem lepi. Minél nagyobb a Filter Clean koncentrációja, annál jobb a tisztító hatás. A Filter Clean mennyisége függ a szennyeződéstől. A szűrőket hagyja a tartóban a Filter Clean-nel legalább 12 órán át. eladojakuzzik vizkezeles Spabalancer Filterclean Natural

Ezután vegye ki a szűrőket és alaposan mossa át őket egy víztömlővel. Ehhez ajánlott az SpaBalancer Filter Cleaner szűrőzuhany.

Második lépésben helyezze be a szűrőket legalább 12 órára Ultrashock oldatba. Használjon 25 ml Ultrashock-ot 10 liter vízhez. A szűrőket teljesen el kell, hogy lepje. Ezután mossa át alaposan a szűrőket és szárítsa ki őket.

Az Ultrashock oxidálja valamennyi esetlegesen még előforduló szennyeződést és csírát. Így Ön biztos lehet benne, hogy a szűrők 100%-osan baktérium-mentesek. Az Ultrashock továbbá megakadályozza, hogy a szűrőtisztító maradványai a vizet a masszázsmedencében habosítsák.

Szűrőit kétévente cserélje ki. A szűrő rostos anyaga az idő elteltével elveszíti szűrőhatását. Ekkor még a jól kinéző szűrők is rossz szűrési teljesítményt nyújthatnak. Ez károsíthatja a pumpáit és megnövekedett áramfogyasztáshoz vezethet.

Az SpaBalancer Ultrashock mint adalék tisztító „problémás“ masszázsmdencéknél

Problémás masszázsmedencék, nem megfelelő szűréssel ellátott masszázsmedencék, pl. felfújható whirlpoolok vagy a fából készült whirlpoolok (Hot Tubs). A SpaBalancer használatakor az elegendő szűrés (legalább 6 óra naponta) és a tiszta szűrők döntő tényezői a sikernek. Néhány medence esetében a szűrési időtartamot nem lehet beállítani – ez nyálkás lerakódásokhoz és zavarossá váláshoz vezethet. Ezekben az esetekben rendszeresen, igény szerint el lehet végezni egy sokk-
kezelést.

A sikeres sokk-kezelést követően várjon, amíg nincs több Ultrashock a vízben. Ezután tegye bele a szokásos mennyiségű SpaBalancer-t a vízbe (40-75 ml).
Minden egyes fürdés után is tehet 20-40 ml Ultrashock-ot a vízbe. A mennyiség függ a medencében tartózkodott személyek számától. Ezen túlmenően egy héten egyszer tegyen hozzá kb. 50-75 ml SpaBalancer-t.

Ennél az eljárási módnál használja ki mindkét rendszer előnyeit: Az Ultrashock egy gyorsan ható
oxidációs szer, amely rövid idő elteltével lebomlik, az SpaBalancer egy lassan és folyamatosan
ható, bőrbarát vízápoló- és tisztítószer.

Az SpaBalancer Ultrashock, mint általános fertőtlenítőszer

Az Ultrashock-ot egyedüli fertőtlenítő szerként is lehet a SpaBalancer nélkül használni, pl. szűrőberendezés nélküli whirlpooloknál, fából készült pezsgőfürdőnél.

A whirlpool használata után tegyen 20 ml Ultrashock-ot személyenként a vízbe. Mivel az Ultrashock-nak nincs lerakódási hatása, a whirlpool nemhasználata esetén tegyen legalább minden harmadik napon 15 ml Ultrashock-ot a vízbe. Ügyeljen arra, hogy az Ultrashock adagolása ne
csökkenjen 1,0 ppm alá.

SpaBalancer Ultrashock, mint sokk-anyag a más fertőtlenítőmódoknál

Mivel a legtöbb fertőtlenítőmód (klór, bróm, aktív oxigén) a biofilm növekedését lehetővé teszi, ajánlatos rendszeresen elvégezni egy sokk-kezelést az Ultrashock-kal. Ez nem csak a biofilmet távolítja el, hanem az ezt megelőző fertőtlenítések maradványait és így jelentősen javítja a vízminőséget.

Tartósság

Az SpaBalancer Ultrashock egy éven át fejti ki teljes hatását. Ezután a hatékonysága csökken. A megadott mennyiségeket ezután növelni kell, annak érdekében, hogy az eltarthatósági dátumát követően a csökkenő hatékonyságát kompenzáljuk. Minden flakon alján található egy dátum-etikett az előállítás dátumával.
Sokk-kezelés az új feltöltéskor A masszázsmedencék első feltöltésekor ajánljuk az úgynevezett sokk-kezelés elvégzését az UltraShock-kal. Ezzel a sokk-kezeléssel az esetlegesen előforduló szennyeződések eltávolításra kerülnek a csővezetékekből is. Háttér: Ezek a szennyeződések a whirlpool szivárgásmentességi vizsgálata során keletkeznek a gyárban. A szivárgásmentességi vizsgálat során alkalmazott vizet többször használják. Ezáltal az szennyezett és baktériumokkal fertőzött lehet. Gyakran akár 30 liter maradék víz is található a csővezetékekben, amelyben ezért penész és biofilm képződhet.
Miután feltöltötte a masszázsmedencéjét, tegyen 75 ml Ultrashock-ot 1.000 literenként a vízbe. Az Ultrashock hozzáadásakor a jobb összekeveredés érdekében a motorokat járassa. Fontos, hogy az Ultrashock legalább 8 órán át hatni tudjon. (Amennyiben kevesebb, mint 8 óra a behatási idő, még mindig előfordulhatnak baktériumok és szennyeződések a masszázsmedencében).
Az Ultrashock koncentrációját az SpaBalancer Test Stripes-szel ellenőrizheti. 8 óra elteltével a tesztcsíkoknak még legalább 1 ppm koncentrációt kell mutatniuk. Amennyiben a nyolc óra letelte előtt már nincs több Ultrashock a vízben, ismételje meg a sokk-kezelést: Fontos: Ezek az értékek 37 celsius fokos meleg vízre vonatkoznak. Hidegebb víz esetén az Ultrashock lassabban bomlik le. Amennyiben a második alkalmazás után az Ultrashock még mindig túl gyorsan bomlik le, úgy az a csővezetékekben lévő erős szennyeződésre, biofilm képződésre utalhat. Ebben az esetben nagyobb adagot kell alkalmazni. (maximum 200 ml 1.000 liter víztartalomhoz.)

Az SpaBalancer első alkalmazása

Az SpaBalancer flakont használat előtt mindig jól fel kell rázni.
Az alkalmazást követően a víz azonnal egy kissé zavarossá válhat. Ez a zavarossá válás normális és a következő napon el kell tűnnie. Kirívó esetben két napig is eltarthat. Amennyiben Ön előtte elvégzett egy sokk-kezelést az Ultrashock-kal, várjon, amíg a vízben az ultrasokk-tartalom 1 ppm alá csökken.

Az SpaBalancer heti adagolása

Az SpaBalancer heti 40-75 ml adagolása ajánlott. A pontos mennyiség a masszázsmedence használati intenzitásától függ. Ez azt jelenti: Minél több a „kosz“ a vízben, annál több SpaBalancer szükséges. Ennek során nem játszik szerepet, hogy a medence 700 literes, 2 000 literes vagy nagyobb víztartalmú.
A víznek mindig kristálytisztának kell lennie és a masszázsmedence falán nem szabad nyálkás filmrétegnek képződnie. Ha ez az eset forog fenn, akkor az adagolást ismét növelnie kell.

SpaBalancer Filter Clean Classic- Szűrőtisztítás

A modern kartus szűrők egy speciális rostanyagból vannak, amely a legkisebb áteresztők millióival rendelkezik. Ezeken az áteresztőkön a kosz fennakad, és így azt visszatartja. Szakszerűtlen tisztítás esetén a rostanyagban a baktériumok megtapadnak és egy biofilmet képeznek, amely védi őket. A
további zsírok, olajok és bőr hámdarabkák táptalajt képeznek a baktériumok számára. Ezután a szűrő vízszennyezővé válik. Szennyezett szűrők ezen felül a szűrőpumpa megnövekedett áramfogyasztását is okozzák és lerövidítik a szűrőpumpa élettartamát.

Ezen okoknál fogva fontos a szűrőket rendszeresen alaposan tisztítani: A Filter Clean kioldja a szűrő rostanyagából az organikus szennyeződéseket, zsírokat és olajokat.
Tisztítsa meg a szűrőket minden második héten és a tisztítási idő alatt használjon egy második szűrő szettet. Ehhez tegye a szűrőket egy tartóba és tegyen hozzá 100-200 ml Filter Clean-t és töltse fel vízzel, míg a szűrőket teljesen el nem lepi. Minél nagyobb a Filter Clean koncentrációja, annál jobb a tisztító hatás. A Filter Clean mennyisége függ a szennyeződéstől. A szűrőket hagyja a tartóban a Filter Clean-nel legalább 12 órán át.
Ezután vegye ki a szűrőket és alaposan mossa át őket egy víztömlővel. Ehhez ajánlott az SpaBalancer Filter Cleaner szűrőzuhany.
Második lépésben tegye be a szűrőket legalább 12 órára Ultrashock oldatba. Használjon 25 ml Ultrashock-ot 10 liter vízhez. A szűrőket teljesen el kell, hogy lepje. Ezután alaposan mossa ki a szűrőket és szárítsa ki azokat.
Az Ultrashock oxidálja valamennyi, esetlegesen még előforduló szennyeződést és csírát. Így Ön biztos lehet benne, hogy a szűrők 100%-osan baktérium-mentesek. Az Ultrashock továbbá megakadályozza, hogy a szűrőtisztító maradványai a medence vizét habosítsák.
Szűrőit legfeljebb kétévente cserélje ki. A szűrő rostos anyaga az idő elteltével elveszíti szűrőhatását. Ekkor még a jól kinéző szűrők is rossz szűrési teljesítményt nyújthatnak.

Szűrési idő
Napi 6-8 órás szűrési időt javasolunk. A szűrési idő függ a használati intenzitástól.

pH-érték

A pH-érték megmutatja, milyen savas vagy lúgos a víz. eladojakuzzik vizkezeles Spabalancer Ph Minus

Az SpaBalancer minden pH-értéknél hat és hosszútávon a pH-érték kb. 6,8 és 7,8 közötti értékre áll
be. Új feltöltés esetén a pH-érték az első 4-6 hétben erősen emelkedik. Magas pH-értéknél (8,5
felettinél) vízkőkicsapódások következhetnek be.

5,5-ös pH-értéknél reagál a bőr a túl magas értékekre: Esetleg „csipked“ a víz a bőrön. Ezen okokból tanácsos az első 4-6 hétben a pH-értéket rendszeresen ellenőrizni és szükség esetén csökkenteni. Ehhez használja az SpaBalancer Test Stripes-eket és a kereskedelemben szokásos pH-minus
granulátumot.

SpaBalancer Test Stripes

Hogyan kerül beállításra a pH-érték?

Mérje meg az SpaBalancer Test Stripes-szel a pH-értéket. Vegyen elő egy tesztcsíkot és húzza keresztül háromszor a vizen. Várjon 15 másodpercet, anélkül, hogy a maradék vizet lerázná róla. Azután hasonlítsa össze az SpaBalancer Test Stripes elszíneződését a tesztcsík-dobozon lévő színtáblázattal.

Ha a pH-érték túl magas, tegyen a vízbe egy evőkanálnyi pH-minus granulátumot. Ennek során minden pumpának bekapcsolva kell lennie, hogy a granulátum jól elkeveredjen. 5 perc elteltével mérje meg újra a pH-értéket. Amennyiben még eltérések lennének, úgy további pH-minus granulátumot kell tennie a vízbe.

Fontos: A pH-értéket mindig csak 0,2-nyi lépésekben csökkentse (mértékegység a tesztcsík- dobozon). A csökkentések között várjon 2-3 órát. Ezáltal elkerüli, hogy a víz lúgossága túlzottan lecsökkenjen.

Nyálkás lerakódás a medencehéjon.


Lehet, hogy kezdetben az acryl medencehéjon lerakódás képződik. Ennek egészen egyszerű okai lehetnek: Legtöbbször a masszázsmedencét az első hetekben nagyon gyakran és intenzíven használják. Ezen kívül a meleg vízben a kezdetekben kinyílnak a bőrpórusok: A bőrben lévő faggyút és piszkot kimossa az örvénylő víz. A nyirokrendszer elkezd dolgozni, a bőr méregtelenít. Mindezen anyagok a vízbe kerülnek. A falakon ezért egy nyálkás lerakódás képződhet. Ezért végezzen el egy egyszerű sokk-kezelést az UltraShock-kal: az UltraShock eltávolítja ezt a lerakódást.

Krétás és homokos lerakódás a medence falon

Krétás és homokos lerakodásokkor vízkőlerakódásról van szó. Dörzsölje le a lerakódást egy szivaccsal vagy egy kefével és ezután növelje a szűrési időt. Amennyiben a vízkőlerakódás nagyon makacs lenne, úgy Önnek valószínűleg nagyon kemény vize van: Ebben az esetben oly módon tudja eltávolítani a vízkőlerakódást, ha a pH-értéket egy-két napra 5,0-ra csökkenti.

Kemény víznél (500 ppm feletti Total Hardness az SpaBalancer Test Stripes dobozán) használja a masszázsmedencéje feltöltéséhez az SpaBalancer Soft Water Filter-t: A kemény vizet lágy vízzé alakítja.

Mit kell tenni nyaralás alatt vagy hosszabb távollét esetén?

Nyaralása vagy hosszabb távollét előtt tegyen be frissen tisztított szűrőket és tegyen a vízbe 100 ml SpaBalancer-t. Csökkentse le a víz hőmérsékletét. Ha Ön 4-6 héttel később visszatér, kristálytiszta vizet fog találni.

Milyen gyakran kell a vizet cserélni? eladojakuzzik vizkezeles Spabalancer Systemflush

A vizet évente egyszer kell cserélni. Ajánlatos a vízcsere előtt a régi vízbe SpaBalancer System Flush-t adni, egy éjszakára a vízben hagyni és azután a következő napon a vizet leengedni. Az SpaBalancer System Flush oldja az esetleges szennyeződéseket és lerakódásokat a csővezetékekben.
SpaBalancer System Flush A System Flush egy nagy hatékonyságú csőrendszer tisztító folyadék, melyet az éves karbantartás
alkalmával kell használni.
Minden medencében több méter csővezeték található. A különböző áramlási sebességeknek köszönhetően a vezetékekben szennyeződések rakódhatnak le, és biofilm alakulhat ki. E miatt ajánlott egyszer egy évben a csővezetékek alapos tisztítása.
Ennek az intenzív tisztításának az elősegítésére lett a System Flush kifejlesztve:

 • Gyorsan és biztosan eltávolítja a csőlerakódásokat
 • Eltávolítja a vízkövet
 • Eltávolítja az olajokat és zsírokat.

Egy flakon System Flush egy masszázsmedencényi (kb 1500l) víz kezelésére elegendő

Speciális esetekben (idős, elhasználódott medence) kétszeres mennyiség is falhasználható.


Alkalmazás:
1. Távolítsa el a szűröket
2. Rázza fel jól a flakont
3. Indítsa el az összes szivattyút, és öntse a vízbe a SpaBalancer csőrendszer tisztító folyadékot.
4. Hagyja egy éjszakán keresztül hatni. A szer erősen habzik, ezért éjszakára kapcsolja ki a medencéjét.
5. Következő nap indítsa el újra 20 percre a medencéjét.
6. Ürítse le a medencét.
7. Egy tömlő segítségével a fúvókákon keresztül mossa át a csővezetékeket.
8. Töltse fel tiszta vízzel a masszázsmedencéjét.

A System Flush alkalmazását követően végezzen el egy sokk-kezelést Ultrashock segítségével.
Azért van erre szükség, mert a korábbiakban leírtak szerint a System Flush egy habzó tisztítószer, és
a sokkolás semlegesíti ezt a szert.


SpaBalancer Soft Water

A SpaBalancer Soft Water magakadályozza a vízkő lerakódást a medencéjében.
Alkalmazás:
1. Felhasználás előtt gondosan rázza fel.
2. A medence feltöltését követően adjon a vízhez 1000 literenként 150ml SpaBalancer Soft Water-t .
Különösen kemény víz esetén a mennyiség 250ml/1000l-ig emehető


SpaBalancer Soft Water Filter eladojakuzzik vizkezeles Spabalancer Softwater


Kemény, erős vízkő tartalmú víz nem jó a masszázsmedencének. 8,5 pH érték felett vízkőlerakódások keletkeznek a medence falán, illetve a szűrökön. A vízkő lerakódik a medence fűtésében is, így csökken a hatékonyság, és a fűtés élettartama. A vízkő pelyhesedést is okozhat. A Soft Water Filter a haszontalan Kálcium és Magnézium részecskéket ioncserélés segítségével Nátriummá változtatja át.
Ezt a folyamatot követően az ön medencéjének a vize megegyezik egy ásványvíz minőségével. 400 ppm vízkeménység felett kell a Soft Water Filtert alkalmazni. A víz keménységét SpaBalancer tesztcsíkokkal ellenőrizhetjük. A felhasználása igen egyszerű. Csatlakoztassa a Soft Water Filtert a kerti tömlőhöz és lassan kezdje el feltölteni a medencét. Minél lassabban tölti fel a medencét, annál lágyabb lesz a víz.
A Soft Water Filter 30.000 liter víz kezeléséhez elegendő. Nagyon fontos, hogy használat után a zárókupakot tegye vissza a Soft Water Filterre. A vízszűrő nem száradhat ki.

SpaBalancer Clean & Refresh

A SpaBalancer Clean & Refresh egy lágy tisztítószer. A medence fejpárnáinak, a medence fedés alsó részének és az Akril felületének a tisztítására szolgál.
Eltávolítja a koszt és vele együtt a kellemetlen szagokat. A szagok a természetes növényi összetevőknek köszönhetően semlegessé válnak. Spriccelje a szert a tisztítandó felületre, és hagyja hatni pár percig és vízzel öblítse le.

SpaBalancer Anti Foam eladojakuzzik vizkezeles Spabalancer Antifoam

A SpaBalancer Anti Foam kifejezetten masszázsmedencékhez lett kifejlesztve.
A lehető leghatékonyabban szűnteti meg a habzást.
Nem tartalmaz egészségre káros anyagokat, Minden összetevője élelmiszeripari engedéllyel
rendelkezik.
Alkalmazása:
1. Használat előtt gondosan rázza fel.
2. Körülbelül 10ml (3 teáskanál) Anti Foam-ot adjon a vízhez. Szükség esetén ismételje meg.


Kívánjuk, hogy lelje örömét masszázsmedencéjében és a SpaBalancer termékcsaládban.

WELLNESS ÉLMÉNY OTTHON - LEGYEN SAJÁT PEZSGŐFÜRDŐJE!
Kérdése van, vagy árajánlatra van szüksége forduljon hozzánk bizalommal! ELÉRHETŐSÉGEINK: Budapest, Orló utca 19. (II. kerület) / Budapest, Csavargyár utca 3.(XIII.kerület) / Szombathely, Nádtó utca 20., Nyitvatartás: H-P : 9-17 sz: 9-12 Előzetes időpontkérés telefonon: 0630 993 0099, vagy a 0630 605 2003
Kérjük írja be a cég nevét vagy egyéni vállalkozó nevét!
Kérjük írja be a keresztnevét!
Kérjük adja meg mobil telefonszámát!
Kérjük írja be email címét!
Írja meg üzenetét vagy írja le kérdését.